LED pærer til ethvert behov | Dansk Webshop | Dag-til-dag levering | Billige LED pærer og tilbehør | Nyhedsbrev | B2B

Gulvlamper

En gulvlampe er som navnet antyder, en lampe som står på gulvet. Gulvlamper fås i mange forskellige udførelser og mange forskellige højder. Her på siden præsenterer vi vores sortiment af gulvlamper hos byHome. Efter produktoversigten finder du en indkøbsguide til gulvlamper. Bestiller du din lampe i dag, kan du have den allerede i morgen. Så hos byHome behøver der ikke være langt fra tanke til handling!


{{amount}}

En gulvlampe kan være praktisk i mange forskellige situationer. Oftest ses den dog som belysningen ved siden af stuens gode lænestol eller sofaen. Her giver den et godt lys, så der kan læses eller nørkles med strikketøj eller andre håndsysler.

Gulvlampen bruges også nogle gange til at oplyse den mørke krog i stuen, gangen eller andre steder i boligen, hvor den øvrige belysning ikke har mulighed for at trænge ind. Endvidere anvendes den nogle gange også som hyggebelysning i stue eller på værelser.

Den gode gulvlampe til lænestolen eller sofaen

Skal du have en god gulvlampe til at lyse op på og omkring lænestolen, så du kan læse eller nørkle med dit håndarbejde, er det en god ide at vælge en lampe med flere lyskilder. For det kan både være praktisk med lys omkring lænestolen eller sofaen, ligesom det er praktisk med et godt lys til at se ved.

Det kan klares med en gulvlampe, som dels har lampe på toppen – enten en traditionel med stor lampeskærm eller med et uplight – og dels har en indstillelig spot monteret på siden af lampestanderen, som kan indstilles til at give den mest optimale belysning til det, du skal foretage dig.

Du kan også få lamper med to lyskilder monteret på lampestanderen. De kan være praktiske at placere bag ved sofaen, så det dels er muligt at få oplyst området omkring sofaen, samt give godt lys til minimum to af de personer, som sidder i sofaen.

De fleste af denne type gulvlamper anvender halogen- eller LED pærer. Det giver et behageligt og blinkfrit lys, som er godt at læse eller arbejde ved. Det er også muligt at få lamper med lysdæmperfunktion på både top- og sidelys. Derved kan du justere lysstyrken på lamperne, så de passer til den stemning og den lysanvendelse, som du har behov for.

Gulvlampen til den mørke krog

Mange vælger også at placere en gulvlampe i de mørke kroge, der oftest opstår på steder i boligen, hvor andre lyskilder ikke kan nå ind.

Her anvendes lampen oftest som orienterings- eller hyggebelysning, der eventuelt er den eneste belysning i lokalet, når lyssætningen virkelig skal dæmpes helt ned. Det kan også være den lampe, forældrene lader stå tændt om natten, hvis børnene er bange for mørket. Så har de lidt lys, hvis de skal op at tisse eller have fat i forældrene i løbet af natten.

Her falder valget oftest på den klassiske gulvlampe med en lyskilde på toppen. Enten i form af et uplight eller med den traditionelle, store lampeskærm, der giver et blødt lys omkring lampen.

Til denne form for lampe kan det også være fordelagtigt, at der enten er indbygget en lysdæmperfunktion i lampen, eller at du har tilsluttet en lysdæmper mellem lampen og kontakten. Så kan lysstyrken på lampen justeres nøje ind i forhold til den stemning, du ønsker at skabe omkring lampen.

Gulvlamper til hyggebelysning

Gulvlamper som udelukkende skal anvendes til hyggebelysning, kan tit indkøbes på de samme parametre som lamper til oplysning af mørke kroge og andre områder, hvor anden belysning ikke kan række.

Her er det særligt vigtigt, at der er mulighed for at justere på lysstyrken – enten mekanisk på skærmen eller ved hjælp af en lysdæmper.

En særlig trend er at vælge en lavere gulvlampe, der praktisk talt flytter lyskilden helt ned på gulvet. Det oplyser området nedefra, hvilket skaber en helt speciel stemning omkring lampen. Denne lampetype passer f.eks. fint til hyggebelysning omkring sofaen, fordi den så ikke giver genskin i tv’et, sådan som en lampe i normal højde oftest gør.

Den helt lave lampe kan også bruges i sove- eller børneværelse og andre steder, hvor der er brug for belysning om natten. Det kræver naturligvis, at lyset kan dæmpes, specielt hvis lampen skal stå i sove- eller børneværelset. Ellers kan lyset nemt komme til at virke generende på din nattesøvn.

Gulvlamper i mange stilarter

Som du kan se, findes der gulvlamper i mange forskellige design og stilarter. Designet bliver oftest dikteret af den påtænkte anvendelse af lampen. Antallet af lyskilder, skærmtyper og hvilke pærer, der skal sidde i lampen, bestemmes oftest af anvendelsen.

Men selve stilen på lampen skal gerne passe til resten af dit møblement og farvevalg i det lokale, hvor lampen skal stå. Derfor fås mange af vores lamper i flere forskellige farver, ligesom vi løbende opdaterer udvalget af gulvlamper, så det passer til de designtrends, der er mest populære i øjeblikket.

Rul op til toppen af siden igen og find den gulvlampe, der passer bedst til dit belysningsbehov. Vi sender samme dag, hvis du bestiller inden kl. 14 – fredag dog kl. 13.