LED pærer til ethvert behov | Dansk Webshop | Dag-til-dag levering | Billige LED pærer og tilbehør | Nyhedsbrev | B2B

Køkkenlamper

Køkkenlamper er et af de valg til køkkenet, som har størst betydning af din oplevelse af køkkenet og hvordan det er at arbejde og spise i. For netop i køkkenet er det vigtigt, at du har god belysning, så du kan se, om råvarerne er i orden. Lyset er også vigtigt, der hvor I spiser. For den rigtige, moderne LED-belysning giver den bedste præsentation af maden og kan faktisk få kræsne til at spise flere af de ingredienser, som de ellers har et anstrengt forhold til.


{{amount}}

Hos byHOME har vi samlet et udvalg af køkkenlamper, der passer ind i næsten ethvert køkken og som passer til enhver pengepung.

Vi har valgt en række køkkenlamper i et enkelt, stilrent design. Lamperne fås i forskellige materialer, designs, farver og udformninger, så du har mulighed for at finde den perfekte køkkenlampe, uanset hvilken type køkken du har, og hvilke materialer og farver der anvendes på køkkenelementer og hvidevarer.

Køkkenlamperne er opdelt efter hvilket materiale fatningen er produceret i. Læs mere om lamperne i gennemgangen herunder eller klik direkte ind på den ønskede kategori i produktoversigten ovenfor.

Efter gennemgangen af lampetyperne kan du læse mere om de muligheder, du har med moderne køkkenlamper, og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger lampe og lyskilde.

Køkkenlamper med beton fatning

Køkkenlamper med beton fatning giver et lidt mere rustikt look. Sammen med en god, stor vintage-pære er det perfekt til det lidt mere rustikke, landlige køkken. Betonfatningerne fås i flere forskellige farver med matchende ledning og passer lige så godt over spisebordet i køkkenet som over køkkenbordet eller kogeøen.

Du kan se vores udvalg af køkkenlamper med beton fatning her.

Køkkenlamper med metal fatning

Køkkenlamper med metal fatning er det ideelle valg til dig, der har valgt et klassisk eller minimalistisk køkken med rene linjer og metalelementer som f.eks. håndtag, bordplader eller ståloverflade på hvidevarerne.

Metalfatningerne fås enten i kobber- eller kromlook og fås med forskelligfarvede ledninger. Du kan også vælge mellem en række klassisk designede metal lampefatninger i bronze- eller messingfarver eller de flotte aluminiumsfatninger med eller uden ringe og gribemønstre. De passer til det mere high-tech eller industrielt inspirerede køkken.

Se vores køkkenlamper med metal fatning her.

Køkkenlamper med porcelæn fatning

Procelænsfatningen er den helt klassiske fatning, som har været brugt siden den elektriske strøm blev en del af vores hverdag. Porcelæn fatningerne fås med enten glat eller mønstret overfalde i et bredt udvalg af farver. Du kan frit vælge, om du vil købe porcelænsfatningerne alene, eller du hellere vil købe en porcelæn fatning som komplet pendel med tilhørende ophæng og ledning i matchende farve til farven på fatningen.

Se vores køkkenlamper med porcelæn fatning her.

Køkkenlamper med silikone fatning

En køkkenlampe med silikone fatning er den praktisk og farvestrålende løsning til køkkenbelysningen. Praktisk fordi silikone er nemt at holde rent, og farvestrålende fordi vores silikonefatninger sælges som en pendel i mange forskellige, sprudlende farver med stofledning i tilhørende farve.

Det giver mulighed for at skabe nogle virkelig opsigtsvækkende lamper i køkkenet, hvor du kan lege med kontrastfarver og andre farveeffekter.

Se vores køkkenlamper med silikone fatning her.

Køkkenlamper med træ fatning

En køkkenlampe med træfatning er det oplagte valg til et vintagekøkken eller til dig, der har valgt køkkenlåger i træ. Træfatningen passer perfekt til en stor, vintage pære og kan fås med ledning i forskellige farver.

Det åbner op for, at du kan skabe spændende farveeffekter på køkkenets forskellige lamper, der matcher eller står i kontrast til de øvrige farver, der indgår i dit køkken.

Se vores køkkenlamper med træ fatning her.

Køkkenlamper er ikke, hvad de var engang

Køkkenlamper? Traditionelt er det noget med lysstofrør og halogenspots. I hvert fald er det oftest de mest almindelige lyskilder i mange af de køkkener, der blev installeret omkring årtusindeskiftet. Dengang var lysstofrørene ikke udfaset helt endnu, og halogenspots var det oplagte førstevalg, fordi de gav et meget kraftigt og mere stabilt lys end den gammeldags glødepære.

Men siden kom LED-teknologien til, og åbnede op for helt nye muligheder i køkkenet. De små, energivenlige lyskilder giver ikke de samme varmeproblemer som halogenpærer, og stiller ikke de samme pladskrav som gammeldags glødelamper.

Det har gjort det muligt at skabe lys på steder i køkkenet, hvor det ikke kunne lade sig gøre før – lige som køkkenbelysningen kan være knapt så fremtrædende på steder, hvor den ellers tidligere kunne være lidt i vejen.

Minimalistisk design med personlighed

Samtidig har det skabt nye muligheder for et lampedesign, der er mere strømlinet og minimalistisk. Men tendensen er dog gået i en lidt anden retning, hvor især muligheden for individualisering og personlighed er i højsædet. Det er muligt med de køkkenlamper, som vi sælger her hos byHOME.

For selv om designet er enkelt, giver vores køkkenlamper mange muligheder for at tilpasse lampevalget til de designelementer, I har valgt til jeres køkken. Det giver både lamper og køkken mere personlighed og gør det mere spændende for de besøgende at gå på opdagelse i – hvis de da vel at mærke går lige så meget op i de små detaljer, som du selv gør.

Skab farvemæssig sammenhæng

Alle vores køkkenlamper fås med forskelligfarvede ledninger og oftest også fatning og øvrige elementer. Derved er det muligt at lade køkkenelementernes farver gå igen i lamperne eller spille på farveeffekter som kontrast og nuance. Det tilføjer et lille twist, som især feinschmeckerne blandt jeres gæster vil sætte pris på – og som du selv kan glæde dig over, hver gang du befinder dig i køkkenet. Og det gør den moderne familie jo en hel del.

Skab materialemæssig sammenhæng

På samme måde kan du skabe en materialemæssig sammenhæng i dit køkken. Vælg f.eks. lampefatninger i samme metalfarve, som der anvendes på grebene på skuffer, skabe og hvidevarer. Eller understreg et rustikt, vintage look med lampefatninger i træ, beton eller metal – og vælg en ledningsfarve, der passer til.

Eller fuldend det industrielle look i dit køkken med lampefatninger i metal med gribemønstre og ringe. Eller hvad med farvestrålende silikonefatninger, ingen kan undgå at bemærke, så snart de træder ind i køkkenet?

Igen er det de små, men vigtige detaljer, der arbejdes med. Men i det store billede giver valget af køkkenlamper det sidste lille perfektionistiske touch til din indretning. Havde du valgt en anden lampe, ville helhedsindtrykket være blevet et helt andet.

Valg af pære til vores køkkenlamper

De fleste af vores køkkenlamper er som skabt til at bruge en vintagepære – altså en moderne LED-version af den klassiske glødelampe. Pæren skal helst have lidt størrelse og have synlige glødetråde, hvis den skal give den ønskede effekt.

Derved kommer pæren til at minde om den oprindelige glødelampe med kultråde. Det giver et dekorativt præg, der samtidig kan være et godt modspil til et ellers meget high-tech og moderne design på køkkenelementer og hvidevarer.

Du kan også understrege et industrielt design i køkkenet, ved at vælge LED-pærer med metalreflektorer. Mulighederne er mange – kun fantasien sætter grænsen.

Den rigtige farvetone på lyset giver madro

En af de overraskende effekter, du får kontrol over med LED-pærer, er lysets farvetone. For kunstigt lys er ikke bare hvidt. Det fås i flere nuancer spændende fra det gulligt, orange lys som du kender fra den gammeldags glødepære og til det helt klare, hvide lys, der minder mere om dagslys eller det lys, du tit ser på laboratorier og hospitaler.

Vil du skabe en hyggelig stemning, vil det ”gammeldags”, gullige lys være det oplagte førstevalg. Men hyggen kan hurtigt blev fortrængt af husstandens kræsne ganer. De har en kedelig tendens til at spolere madroen, når de klager over, at den eller den ingrediens gør maden helt uspiselig.

Uroen er naturligvis størst, hvis du har små børn i huset. Men uanset alderen på de mest kræsne personer, kan du rent faktisk gøre meget for madroen ved at vælge det kølige eller neutrale hvide lys til pæren i din køkkenlampe.

Den misfarver ikke maden på samme måde som det gullige, varme lys, og det har en positiv virkning hos mange, der lider af kræsenhed. For netop en forkert farve på de pågældende ingredienser er sammen med konsistens, den hyppigste årsag til kræsenhed.

Spot dårlige madvarer med en ordentlig belysning

Vælger du samme farvetone på lamperne over køkkenbordet og kogeøen, kan du også meget nemmere spotte dårlige madvarer, inden de ender i den ret, du er ved at tilberede.

Mug, skimmel og råd ses nemlig meget klarere i en hvid, kølig farvetone på lyset i køkkenet end hvis du har valgt den klassiske gullige belysning. Så vil du have ro ved madbordet og sikre dig bedst muligt mod dårlige madvarer, er det de hvide, kølige pærer, du skal vælge til din køkkenfatning.

Må jeg selv sætte min køkkenlampe op?

Skal du have nye køkkenlamper, er det første spørgsmål, der melder sig sikkert, hvorvidt du selv kan sætte dine nye lamper op eller du er nødt til at have fat i en el-installatør.

Skal du afgøre, hvad du skal gøre i dit tilfælde, kan du bruge følgende tommelfingerregel: Hvis du kan genbruge de eksisterende strømudtag i form af lampesteder, stikkontakter og så videre, kan du selv sætte lamperne op.

Men skal der etableres nye stik, lampesteder eller andre elinstallationer, er du nødt til at tage fat i en autoriseret eller certificeret elinstallatør. Det er de eneste, der har lov til at etablere nye elinstallationer i boligen.

Kan du selv sætte lamperne op, er det vigtigt, at du har slukket for strømmen på den sikringsgruppe, de berørte lampesteder hører til. Især hvis du skal montere lamperne oppe i lampestedet.

Hvor hurtigt kan jeg få mine køkkenlamper?

Hos byHOME tilstræber vi altid hurtig levering. Men desværre er det ikke alle lampemodeller, vi selv har på lager. Derfor har vi angivet leveringstiden under hver enkelt lampe i produktoversigten. Så kan du se, hvor hurtigt du kan forvente at modtage din nye lampe.

Da vi fremsender alle produkter i samme ordre samtidig, betyder det, at den lampe som har den længste leveringstid, bestemmer den samlede leveringstid for din pakke. Har du brug for en af lamperne hurtigere, kan det betale sig, at oprette den som en separat ordre.